Veelgestelde vragen over kunstgras

Een overzicht met veel gestelde vragen over kunstgras en de antwoorden erop. Is jouw vraag over kunstgras nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact op.

Kan onkruid door kunstgras heen groeien?

Onkruid kan niet door een grasmat heen groeien. Dit komt omdat deze voorzien is van een zeer stevige rug. Tevens zullen insecten zoals mieren niet door deze rug komen. Het is wel aan te raden om gebruik te maken van een drukverdeeldoek.

Is kunstgras waterdoorlatend?

Ja. In de onderlaag van het kunstgras zitten gaatjes waardoor het kunstgras water kan doorlaten.

Kan je het kunstgras betreden bij winterse omstandigheden?

Bij winterse omstandigheden kun je het kunstgras gewoon betreden. Bij invallende dooi het gras pas betreden als de vorst uit de grond is.

Heb je met kunstgras geen last meer van allergie?

Met kunstgras verminder je het aantal pollen in je tuin aanzienlijk. Ideaal voor mensen met hooikoorts door o.a. graspollen. Er zijn geen allergische reacties op kunstgras bekend.

Is kunstgras brandbaar?

Kunstgras is niet brandbaar, maar kan wel smelten. Let daarom op met brandbare voorwerpen zoals tuinfakkels, tuinhaarden, vuurkorven en Bbq’s.

Kan men een zwembad of zandbak plaatsen op kunstgras?

Ja. Je kunt zonder problemen een zwembad of zandbak plaatsen op kunstgras, het zal niet verkleuren zoals bij gewoon gras. Wel is het belangrijk dat de onderbouw daarop berekend is. Wanneer je het zwembad of zandbak verwijdert, zullen de kunstgras vezels plat liggen. Door het kunstgras daarna even op te borstelen, ziet het kunstgras er weer als nieuw uit.

Mogen dieren op het kunstgras komen?

Ja hoor, kunstgras is goed geschikt voor (huis)dieren. Het kunstgras zal niet verkleuren wanneer een dier hier per ongeluk zijn behoefte op doet. Lees hier meer over schoonmaken van kunstgras.

Wat is de functie van drukverdeeldoek?

Drukverdeeldoek wordt gebruikt voor onder het kunstgras. Hiermee voorkom je dat er kuilen en putten in de ondergrond van het kunstgras ontstaan.

Wordt kunstgras warm in de zon?

Kunstgras wordt warm door de zon. Het wordt echter niet zo warm als bestrating. Kunstgras mist het verkoelende effect van gewoon gras.

Kan kunstgras verkleuren?

Het kunstgras van kunstgras-grastapijt is gemaakt van de beste materialen. Hierdoor zal het kunstgras niet verkleuren. Kunstgras-grastapijt geeft zelfs tot wel 15 jaar UV-garantie. Bij ieder soort kunstgras staat het aantal jaren UV garantie vermeld. Het aantal jaren garantie kunt u zien door middel van de onderstaande pictogrammen.

Garantie3jaar Garantie10jaar Garantie15jaar

Waarom is bezanden belangrijk?

Infill is belangrijk omdat het extra gewicht toevoegt op het oppervlak, waardoor de grasmat veel steviger komt te liggen. Daarnaast creëert het een veel natuurlijke look en ondersteunt het de grassprieten om het steviger en duurzamer te maken. Het niet gebruiken van infill, ook al claimen sommige kunstgras producten dat ze dit niet nodig hebben, zal altijd leiden tot een verkorte levensduur van de kunstgras mat.

Heeft kunstgras veel onderhoud nodig?

Waar een natuurlijk gazon behoorlijk onderhoud nodig heeft zoals het maaien, bemesten en verticuteren, heeft kunstgras vrijwel geen onderhoud nodig. Nadat u het kunstgras heeft aangelegd, moet u eenmalig het kunstgras opborstelen en eventueel inzanden. Het onderhoud van de kunstgrasmat bestaat dan ook enkel uit het af en toe verwijderen van bladeren en afvalresten om het ontstaan van mos en algen te voorkomen.

Bij zeer intensief gebruik kan het zijn dat het kunstgras na verloop van tijd opgeborsteld dient te worden. De frequentie hiervan is geheel afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, maar is meestal te verwaarlozen.

Is kunstgras kind- en diervriendelijk?

Kunstgras-grastapijt.nl garandeert voor al haar kunstgras soorten dat deze 100% kind- en diervriendelijk zijn. Het kunstgras is gemaakt van de best beschikbare materialen en deze zijn volledig lood en cadmium vrij. Naast de garen is ook de backing gemaakt van uitsluitend milieuvriendelijke materialen. Kinderen en huisdieren kunnen dus gerust gebruikmaken van zo’n mooie kunstgrasmat.

U kunt de kind- en diervriendelijke kunstgras soorten van kunstgras-grastapijt herkennen aan de volgende pictogrammen:

Dier Kind milieu

Op welke plaatsen kan ik kunstgras leggen?

Kunstgras leggen in de tuin

Kunstgras leggen kan eigenlijk overal. Natuurlijk wordt kunstgras meestal in de tuin gebruikt, omdat dit de ideale oplossing is om natuurlijk gras te vervangen. Door kunstgras te leggen heeft u het hele jaar door een perfect gazon. Een slecht gazon op schaduwrijke en moeite te onderhouden plaatsen is verleden tijd.

Kunstgras op andere plaatsen

Naast kunstgras voor in de tuin, kunt u kunstgras natuurlijk ook op een balkon of dakterras leggen. Hier zijn speciale kunstgras soorten voor ontwikkelt. Gelukkig heeft kunstgras ook tal van andere toepassingsmogelijkheden zoals sportvelden, op uw kantoor, de beursstand, of rondom een zwembad of speeltoestel.

Heb je nog meer vragen over kunstgras?

Vul dan onderstaande contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Naam

Email

Telefoon

Onderwerp

Bericht