Hoe milieuvriendelijk is kunstgras?

By 30 april 2019Kunstgras

Hoe milieuvriendelijk is kunstgras?

Zo min mogelijk onderhoud maar wel het hele jaar door genieten van een mooi gazon met een natuurlijke uitstraling? Kunstgras is een perfecte optie voor mensen die graag minder willen tuinieren, maar toch een mooi “grasveld” willen hebben. Maar is kunstgras eigenlijk wel milieuvriendelijk? Wij leggen je graag uit waarom kunstgras ook uit milieuoverwegingen, een prima keuze is.

 GJF_Eco

Minder uitstoot

Natuurgras moet onderhouden worden. Het dient bemest, gemaaid en beregend te worden. Of u nu elektrisch maait of een grasmaaier heeft met een benzinemotor, beide opties zijn belastend voor het milieu. Omdat kunstgras niet gemaaid hoeft te worden, bespaar je op stroom en stoot je geen schadelijke uitlaatgassen uit.

 

Lange levensduur

Kunstgras heeft een lange levensduur. Als kunstgras op de juiste manier wordt geïnstalleerd en volgens advies wordt onderhouden, dan gaat kunstgras zo ongeveer 10 jaar mee…..en meestal zelfs langer.

 

Geen onnodig waterverbruik

Om natuurgras in en redelijke conditie te houden, moet het in periodes van droogte worden beregend. Een huis-tuin-en-keuken-sproeier verbruikt ongeveer 500 liter water per uur. Door de jaren heen kost dit dus extreem veel drinkwater. Bij kunstgras is sproeien niet nodig, ongeacht de temperatuur of de droogte.

 

Geen chemische bestrijdingsmiddelen

Wanneer je kiest voor kunstgras dan zijn chemische verdelgings- of bestrijdingsmiddelen niet meer nodig. Kunstgras blijft mooi, molshopen en onkruid zijn verleden tijd! Tevens worden er bij het productieproces van het kunstgras van www.kunstgras-grastapijt.nl geen weekmakers of zware metalen gebruikt. Kunstgras is dus een milieubewuste keuze.

 

Ontlasting van de riolering

Door klimaatverandering worden we steeds vaker geconfronteerd met enorme regenbuien. Wanneer je een tuin volledig zou verharden, kan dit voor problemen zorgen omdat het water niet weg kan. Kunstgras is voorzien van drainagegaten en laat regenwater zeer goed door. Het zakt dus door het kunstgras heen de grond in en komt terecht in het grondwater. Hierdoor wordt de riolering ontlast.

Wie zijn wij

Net dat stapje extra doen, dat is waar we bij GJ Floors al sinds de oprichting in 2007 voor staan. Dat uit zich heel concreet in een goede kwaliteit, snelle levering en persoonlijke service.

In de online shop van GJ Floors kunt u onder andere terecht voor kunstgras, (rode) lopers, afzetpalen & koorden, evenemententapijt, bouwtapijt, vinyl en huiskamer tapijt.

Natuurlijk altijd tegen de scherpste prijs. Gewoon indrukwekkend!