kunstgras instrooien

By 7 oktober 2018Aanleg, Kunstgras

Wanneer moet kunstgras worden ingestrooid

Vaak ontstaat er nogal wat onduidelijkheid over wanneer, waarom en waarmee je kunstgras in moet strooien. In dit artikel wordt uitgelegd wat de reden is dat kunstgras ingestrooid moet worden, met wat voor een instrooimateriaal je dit moet doen en wanneer instrooien niet nodig is.

Wanneer moet kunstgras ingestrooid worden

Eigenlijk bij alle soorten kunstgras staat een geadviseerde hoeveelheid instrooizand per vierkante meter. Als instrooien niet nodig is, zal dit ook bij het product vermeld staan.

Waarom wel instrooien

Door kunstgras in te strooien met instrooizand verleng je de levensduur van de kunstgrasmat. Door het instrooien creƫert u een laagje instrooizand onderin de kunstgrasmat. Dit laagje zand zorgt ervoor dat de grassprieten beter ondersteund worden en daardoor minder snel plat gaan liggen.

Naast het ondersteunen van de kunstgrasvezel, zorgt het instrooizand ook voor het verzwaren van de kunstgrasmat. Door het extra gewicht van het kunstgras blijft uw kunstgrasgazon beter op zijn plek liggen en zal minder snel opwaaien.

Waarmee moet kunstgras worden ingestrooid?

Kunstgras kan ingestrooid worden met speciaal hiervoor bestemd instrooizand. Dit zand, silica zand, heeft een kleine ronde korrel welke de kunstgrasvezel niet beschadigd in tegenstelling tot stratemakerszand.

Naast instrooizand wordt kunstgras ook wel eens ingestrooid met rubbergranulaat. Rubbergranulaat wordt alleen gebruikt om in te strooien als het om sportkunstgras gaat.

Wie zijn wij

Net dat stapje extra doen, dat is waar we bij GJ Floors al sinds de oprichting in 2007 voor staan. Dat uit zich heel concreet in een goede kwaliteit, snelle levering en persoonlijke service.

In de online shop van GJ Floors kunt u onder andere terecht voor kunstgras, (rode) lopers, afzetpalen & koorden, evenemententapijt, bouwtapijt, vinyl en huiskamer tapijt.

Natuurlijk altijd tegen de scherpste prijs. Gewoon indrukwekkend!