Kunstgras onderhouden in de winter

By 12 januari 2019Kunstgras, Onderhoud

Kunstgras in de winter

De belangrijkste reden dat je voor kunstgras gaat is omdat het minder onderhoud vergt dan gewoon gras, maar ook omdat het mooi groen blijft in de herfst en winter. Onder alle weersomstandigheden blijft je kunstgras gazon een mooi strak gazon.

De winters in Nederland zijn momenteel nauwelijks nog winters te noemen, maar stel dat het nu toch hard gaat vriezen of dat er veel sneeuw is gevallen, hoe houdt het kunstgras zich dan?

Vorst

We kunnen je direct geruststellen. Winterse omstandigheden zijn niet schadelijk voor het kunstgras. Ook bij langdurige vorst zal het niet beschadigen, bijvoorbeeld door af te breken. Ook niet als je er op loopt. De vezels worden wel stugger door de lage temperatuur, maar ze zullen niet breken.

Sneeuw

Is je kunstgras bedekt met een laag sneeuw en je wilt hier vanaf? Dan zal je wel een beetje op moeten letten. Als sneeuw is vast getrapt in het gras en zich zo een ijslaag heeft gevormd, kun je de ijslaag beter niet verwijderen.

Wil je toch liever geen sneeuw op je kunstgrasveld? Verse zachte sneeuw kun je van het kunstgras gazon verwijderen met een plastic sneeuwschuiver.

Laten smelten

Het is eigenlijk ook niet nodig om dit ijs te verwijderen. Je kunt het ijs het beste rustig laten smelten door de buitentemperatuur. Eventueel kun je, als het smelten je niet snel genoeg gaat, zout strooien om het proces te versnellen, maar doe dat slechts incidenteel.

 

Wie zijn wij

Net dat stapje extra doen, dat is waar we bij GJ Floors al sinds de oprichting in 2007 voor staan. Dat uit zich heel concreet in een goede kwaliteit, snelle levering en persoonlijke service.

In de online shop van GJ Floors kunt u onder andere terecht voor kunstgras, (rode) lopers, afzetpalen & koorden, evenemententapijt, bouwtapijt, vinyl en huiskamer tapijt.

Natuurlijk altijd tegen de scherpste prijs. Gewoon indrukwekkend!