Het onderhouden van kunstgras

By 20 maart 2019Kunstgras, Onderhoud

Kunstgras en onderhoud

In vergelijking met natuurgras is het onderhoud van een kunstgrasmat gelukkig te verwaarlozen. Maaien, bemesten, verticuteren en doorzaaien is in dit geval definitief verleden tijd. Heeft kunstgras dan helemaal geen onderhoud nodig? Helaas, ook bij kunstgras is het goed om soms onderhoud te plegen.

Blad verwijderen

Door het jaar heen kan het natuurlijk voorkomen dat er afvallend blad op uw kunstgras terecht komt. Het is aan te raden om dit blad te verwijderen, omdat dit voor een voedingsbodem voor onkruid, algen en mos kan zorgen. Het blad verwijderd je het makkelijkst met een bladblazer of een bladhark.

Toch onkruid?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je toch onkruid, mos of algen in je kunstgras krijgt. Vooral als je kunstgras in de schaduw ligt, komen algen of mos een enkele keer voor. Gelukkig is dit heel eenvoudig op te lossen. Door het kunstgras te besproeien met groene aanslag verwijderaar dood je de algen en het mos en kun je deze na enkele dagen eenvoudig weg borstelen met een harde bezem.

Je hoeft niet bang te zijn dat schoonmaakmiddelen het kunstgras aantasten, want kunstgras is bestand tegen chemicaliën. Een alternatief voor deze methode is om je kunstgrasmat jaarlijks met de hoge drukspuit schoon te spuiten. Je zult zien dat je kunstgrasveld er weer als nieuw uitziet!

Heb je toch nog vragen over het onderhoud? Neem gerust contact op met één van de medewerkers van kunstgras-grastapijt.nl

Wie zijn wij

Net dat stapje extra doen, dat is waar we bij GJ Floors al sinds de oprichting in 2007 voor staan. Dat uit zich heel concreet in een goede kwaliteit, snelle levering en persoonlijke service.

In de online shop van GJ Floors kunt u onder andere terecht voor kunstgras, (rode) lopers, afzetpalen & koorden, evenemententapijt, bouwtapijt, vinyl en huiskamer tapijt.

Natuurlijk altijd tegen de scherpste prijs. Gewoon indrukwekkend!