Een zwembad op kunstgras, kan dat?

By 19 april 2019Kunstgras, Onderhoud

Een zwembad op kunstgras, kan dat?

Veel mensen vragen zich af of kunstgras geschikt is om een zwembad op te plaatsen. Het bekende probleem met natuurgras is natuurlijk dat als je het zwembad langer dan een paar dagen op het gazon laat staan, er niet veel meer van uw gras over is. Met kunstgras is het plaatsen van een zwembad geen enkel probleem! Door het grote gewicht van het zwembad zullen de kunstgrasvezels alleen plat gaan liggen. Nadat je het zwembad weer heeft opgeruimd, kunt u dit eenvoudig met een kunstgrasbezem weer opborstelen. Hierbij maakt het niet uit of je het zwembad nou 2 dagen of 2 maanden op dezelfde plek hebt staan.

Zakt het water door het kunstgras?

Vrijwel al het kunstgras is voorzien van kleine gaatjes voor de drainage. Het kunstgras kan hierdoor 60 liter water per minuut per m2 afvoeren. Wat wel verstandig is, is om het water uit het zwembad geleidelijk te laten weglopen. Doe je dit wel in één keer, dan bestaat de kans dat het kunstgras gaat drijven. Dit komt dan omdat de ondergrond de grote hoeveelheid water niet aankan.

Tast het zwembadwater het kunstgras aan?

Het kunstgras van kunstgras-grastapijt.nl is gemaakt van kunststof. Dit kunststof absorbeert geen stoffen zoals chloor of schoonmaakmiddelen. Hierdoor wordt het kunstgras hier niet door aangetast. Je kunt dus gerust chloor aan het zwembadwater toevoegen.

Wie zijn wij

Net dat stapje extra doen, dat is waar we bij GJ Floors al sinds de oprichting in 2007 voor staan. Dat uit zich heel concreet in een goede kwaliteit, snelle levering en persoonlijke service.

In de online shop van GJ Floors kunt u onder andere terecht voor kunstgras, (rode) lopers, afzetpalen & koorden, evenemententapijt, bouwtapijt, vinyl en huiskamer tapijt.

Natuurlijk altijd tegen de scherpste prijs. Gewoon indrukwekkend!